Svenska Skeppshypotek Branschmöte

En aktiv och levande bransch behöver sin mötesplats för att dela nyheter och kunskap. Men också för att ses under avslappnade förhållanden, knyta nya kontakter och bara njuta av varandras sällskap. Vårt årliga branschmöte kombinerar bägge delar. 

Branschmöte #94

Varmt välkommen till vår årliga branschträff! En kväll med nya insikter, möten och god stämning. Vi kan stolt berätta att vi har bokat in Henrik Mitelman som talare för kvällen. En oberoende analytiker och prisbelönt krönikör i Dagens Industri med ett förflutet som analyschef på SEB. Henrik reser ständigt över hela världen för att förstå vad som händer i världsekonomin. Nu kommer han till Göteborg för att dela med sig av sina insikter.

Nu är anmälan stängd för Branschmöte #94. Har du några frågor? Kontakta Anders Korsgren på anders.korsgren@svenskaskeppshypotek.se

VAR? Göteborg, Avenyn 10.
NÄR? Torsdag 14 september 17.30

Henrik Mitelman

Hitta hit

Kungsportsavenyen 10 | 411 36 Göteborg

Vägbeskrivning

Hitta hit Svenska skeppshypotek

Tidigare branschmöten

Branschmöte #93

Årets talare: Robert Bergqvist

Efter ett tvåårigt uppehåll med anledning av pandemin återupptog vi vårt branschmöte med Robert Bergqvist som årets talare. Efter 13 år som chefsekonom på SEB har han nu en friare roll, som SEBs seniorekonom.

Branschmöte #90

Årets talare: Leif Pagrotsky

Branschmöte 90 var också ett jubileum, Svenska Skeppshypotek firade nittio. Med erfarenhet som handels- och näringsminister, plus generalkonsul i New York, har Leif Pagrotsky god inblick i sjöfartsbranschen och världshandeln. Spaningarna kring handel och Brexit var lika konkreta som insiktsfulla.

Branschmöte #89

Årets talare: Roger Josefsson och Martin Larsson.

Talarna var två – Roger Josefsson och Martin Larsson. Liksom ämnena: Martin fokuserade på den kompetens branschen behöver imorgon, och hur vi lockar studenter till utbildningen idag. Roger tolkade tecken och tendenser i världens ekonomi, och redovisade hur det påverkar oss och branschen här hemma.

Branschmöte #88

Årets talare: Henrik Mitelman

Årets talare, tillika Årets ekonomijournalist 2017, Henrik Mitelman, gav oss en komprimerad bild av de affärsmöjligheter som ligger i öppen dag. Med hela handen, entusiasm och stark framtidstro pekade Henrik österut. I den gamla världen, vår del av världen, har enbart de riktigt stora städerna ekonomisk drivkraft. Som tidigare analyschef på SEB, oberoende analytiker och krönikör i Dagens industri bjöd Henrik på många konkreta nedslag runt världen, bland politiker och ekonomer, som stärker bilden.

Branschmöte #87

Årets talare: Christopher Rex, Danmarks Skibskredit

Christopher visade i kalla siffror sin totala överblick över branschens alla trender, vilka segment som viker, vilka som stärks. Vi fick se hur flöden ändras, hur godsmängden viker och hur den framåt påverkas av ny teknik, som batteriteknik och förnybar energi, lokalt tänkande med lokal tillverkning, med mera, med mera. Christophers redovisning av världsläget fram till 2030 ligger här nedan som pdf. Öppna, läs och förvånas.

Branschmöte #86

Årets talare: Pehr G. Gyllenhammar

Temat var branschen sedd utifrån. Pehr G. Gyllenhammars djupa och breda erfarenhet från industri och politik ledde fram till rådet att lyfta industrins beroende, och därmed Sveriges överlevnad, av sjöfarten. Samt att söka lösningar på branschens problem tillsammans med brukarna, det vill säga industrin, och sedan presentera dessa lösningar för politiker och andra påverkare. Den efterföljande diskussionen menade att kapital inte är en bristvara och att dagens politiska läge ytterligare stärker behovet av nationell kontroll över sjöfarten.